Mainos
Mainos

Supo: Tapaus, jossa suomalaisen terrorismin tilannekuva näkyy

Neljää henkilöä syytetään rahan lähettämisestä terroristijärjestöksi luokitellulle al-Shabaabille Itä-Afrikkaan. 

Asian käsittely alkaa käräjäoikeudessa ensi kuun alussa. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun terrorismirahoitusepäilyjä puidaan oikeudessa Suomessa.  

Syytteessä on kyse joidenkin tuhansien eurojen tuesta terroristijärjestölle.

Ylitarkastaja Tuomas Portaankorva Suposta toteaa MTV Uutisille, että kyseessä on tapaus, jossa suomalaisen terrorismin tilannekuva näyttäytyy hyvin.

 -Kyse on siitä miten terrorismi vaikuttaa Suomeen ja minkälaista toimintaa sen puitteissa Suomessa tällä hetkellä harjoitetaan.

Portaankorvan mukaan Supon tiedossa ei ole, että Suomessa olisi tehty varsinaisia terrorismi-iskusuunnitelmia.

Poliitikot ovat väläytelleet mm taistelijoiden passien takavarikointia ja kansalaisuuden menettämistä. Portaankorva toteaa, että tällaiset keinot ovat yksi osa laajaa, usean viranomaisen keinovalikoimaa ja niitä tulee myös harkita.

-Mutta supon näkökulmasta tiedonhankinta, raportointi ja analysointi on keskeinen toimenpide, toteaa Portaankorva.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot