Mainos
Mainos

Surmaaja ja petoksista epäiltyjä – tällaisia henkilöitä Suomi on etsintäkuuluttanut

Parikymmentä vuotta sitten Suomesta ulkomaille paennut Ayoub El Yaakoubi on edelleen kansainvälisen rikospoliisijärjestön Interpolin etsintäkuulutuslistalla.

Suomen ja Marokon kansalaista epäillään avovaimonsa surmasta. Hän pakeni Suomesta ulkomaille esitutkintavaiheessa, kun oikeus vapautti hänet vankeudesta, koska näyttöä ei ollut riittävästi. El Yaakoubi poistui Suomesta heti vapautumisensa jälkeen.

El Yaakoubin saaminen takaisin Suomeen on hyvin vaikeaa, sillä Marokko ei luovuta kansalaisiaan ulkomaille oikeudenkäyntiä varten.

El Yaakoubin lisäksi Interpolin julkisella etsintäkuulutuslistalla on kaksi venäläistä, jotka pakoilevat Suomen oikeuslaitosta. Svetlana Hyttiä ja Aleksei Pojidaevia epäillään petoksista.

Julkisella listalla on kolme suomalaista. Juha Starkia, Timo Jokilampea ja Juha Karl-Stefan Lundströmiä epäillään niin ikään petoksista.

Myös petoksesta etsityllä Miriam Achieng Kadongolla on sekä Suomen että Kenian kansalaisuus.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme