Mainos
Mainos

Surmatun 8-vuotiaan tytön lastensuojelutoimet poliisin tutkittaviksi

Lastensuojelun toiminnasta 8-vuotiaan tytön murhajutussa alkaa virkarikostutkinta. Poliisi ja syyttäjä ovat yhtä mieltä, että asia pitää selvittää.

Syyttäjä Eija Velitski kertoo MTV3 Uutisille, että hän näkee asiassa myös yhteiskunnallista merkitystä. Hän teki asiasta tutkintapyynnön asiasta aamulla.

– Kaikkien kannalta on parempi, että asia katsotaan kaikkien osalta, mitä todella on tapahtunut. Tämä on myös sosiaaliviranomaisten oikeusturvan kannalta tärkeä, että asia esitutkinnan kautta selvitetään. Jos siellä on parantamisen varaa, niin pyrkimys ja tavoite on se, ettei koskaan enää tämäntyyppistä tekoa tulisi eteen, Velitski kertoo.

Asiaa tutkitaan virkavelvollisuuden rikkomisena, joka kohdistuu Helsingin kaupungin sosiaaliviranomaisiin. Asian tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Antti Leppilahti ei halua kuitenkaan vielä eritellä mahdollista epäiltyjen lukumäärää eikä asemaa.

– Esitutkinta tulee myöhemmässä vaiheessa näyttämään sen, kuinka laajalti epäiltyjä asiaa on, Leppilahti sanoo.

Helsingin poliisissa lastensuojelun virkarikostutkintaa alettiin valmistella jo väkivaltatutkinnan aikana kesäkuussa. Poliisi odotti lastensuojelututkinnan kanssa, että henkirikosjuttu saataisiin ensin oikeuteen.

Helsinkiläistytöstä oli tehty useita lastensuojeluilmoituksia. Huostaan otettuna ollut lapsi palautettiin isälleen pari kuukautta ennen kuolemaa. Isää ja tämän naisystävää syytetään nyt pahoinpitelystä, vapaudenriistosta ja murhasta.

Tyttö löydettiin kuolleena helsinkiläisestä yksityisasunnosta äitienpäivän aamuna. Tyttö asui isänsä asunnossa. Teosta epäillään tytön isää, yli 30-vuotiasta viihdetaitelijaa sekä tämän naisystävää.

Kaksikko on myöntänyt menettelytapansa äitienpäivän aamuna.

Katso Nina Rahkolan juttu (Seitsemän uutiset 3.9.2012)

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme