Mainos
Mainos

"Sympaattinen" mies vankilaan yhdeksän lapsen hyväksikäytöstä

Yhdeksän alaikäisen tytön seksuaalinen hyväksikäyttö toi miehelle vankilatuomion. Kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottoman tuomion lisäksi mies määrättiin maksamaan liki 60 000 euron korvaukset.

Helsingin käräjäoikeuden perjantaina antaman julkisen selosteen mukaan nyt jo aikuistuneet naiset olivat tekojen aikaan 13-15-vuotiaita ja mies itse 26-29-vuotias. Hän oli yhdynnöissä useimpien tyttöjen kanssa ja myös seurusteli heistä yhden kanssa. Joidenkin hyväksikäyttö jatkui useamman vuoden.

Vyyhti alkoi purkautua, kun poliisi sai nimettömän ilmiantokirjeen. Esitutkinnassa uhrit kertoivat, että mies oli sympaattinen, ystävällinen, hyväkäytöksinen ja siksi taitava suostuttelija. Mies ei asianomistajien mukaan pakottanut, uhkaillut, lahjonut tai kestinnyt ylenpalttisesti.

Tuomittu kiisti osan syytteistä, mutta oikeus tuomitsi hänet jokaisesta syytekohdasta. Tuomion mukaan osalle uhreista oli tullut mielenterveysongelmia ja yksi oli tehnyt abortin.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme