Mainos
Mainos

Syntymäkuurolta evättiin opiskelupaikka – koulun johtajalle vaaditaan sakkoja syrjinnästä

Syyttäjän mukaan Helsinki Design Schoolin toimitusjohtaja peruutti miehen opiskelupaikan juuri ennen koulutuksen alkamista, kun kävi ilmi että opiskelija on syntymäkuuro ja tuo viittomakielen tulkin mukanaan.

Rikosnimikkeenä jutussa on syrjintä. Syytteiden käsittely alkoi tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii Helsinki Design Schoolin toimitusjohtajalle sakkorangaistusta.

Opiskelija oli toukokuussa 2014 hyväksytty suorittamaan graafisen alan tutkintoa. Kun koulu syksyllä sai tiedon kuuroudesta ja tulkin tarpeesta, toimitusjohtaja ensin ilmoitti ettei koulussa ole toimintaedellytyksiä tulkille. Myöhemmin hän syytteen mukaan perui opiskelupaikan kokonaan.

Ilta-Sanomien mukaan asianomistaja vaatii koululta 16 000 euron hyvitystä yhdenvertaisuuslain rikkomisesta.

Kyseinen graafisen alan opiskeluryhmä oli jo varattu täyteen, eikä tulkki olisi mahtunut opiskelutiloihin.

"Tulkkien läsnäolo olisi siis edellyttänyt jonkun toisen poistamista luokkatiloista. Mikäli tämä olisi toteutettu, olisi kaksi muuta opiskelijaa tullut poistaa ryhmästä," toimitusjohtajan vastauksessa todetaan.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot