Mainos
Mainos

Syyte: Ammattinyrkkeilijä kuittasi rajun pahoinpitelyn oudolla puhelulla

Porvoolaiselle ammattinyrkkeilijälle luettiin tänään Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa raskaat syytteet törkeästä pahoinpitelystä. Kyse on syytteen mukaan tammikuussa 2014 tapahtuneesta julmasta ja suunnitelmasta teosta, jonka toteutuksessa nyrkkeilijän epäillään olleen merkittävässä roolissa.

Syytteen mukaan Fitim Latifi soitti viikonloppuyönä veljelleen ja pyysi häntä mukaan keski-ikäisen miehen pahoinpitelyyn. Myös nuorempi veli lähti mukaan autokuskiksi.

Kolmikko väijyi uhrin kodin läheisyydessä Porvoon Gammelbackassa ja odotti, kun baarissa työskennellyt uhri palasi kotiin. Kun mies oli avaamassa kerrostalon kellarikäytävän ovea avaimellaan, nyrkkeilijän ensimmäinen isku osui häntä päähän.

Pahoinpitely jatkui kellarikäytävässä. Potkut ja lyönnit olivat niin rajuja, että uhri menetti tajuntansa.

Syytteen mukaan uhri olisi todennäköisesti kuollut, jos hän ei olisi saanut hoitoa vammoihinsa. Mieheltä murtui mm. useita kylkiluita ja vatsan vammat vaativat leikkaushoitoa. Toinen hakkaajista käytti pahoinpitelyssä 40-senttistä metalliputkea. Muutamat pistohaavat ulottuivat luuhun asti.

Syytteestä ilmenee, että nyrkkeilijä toimi teon jälkeen yllättävällä tavalla.

”Fitim on poistuessaan soittanut (uhrilta) ottamallaan puhelimella siihen tallennettuna olleeseen numeroon ja kertonut (uhrin) sijainnin, jonka jälkeen hän on heittänyt matkapuhelimen pois.”

Syytteestä ei ilmene, kenelle nyrkkeilijä soitti puhelun. Syyttäjä vaatii nyrkkeilijälle ja tämän veljelle vankilatuomiota törkeästä pahoinpitelystä. Syyttäjä pyysi käräjäoikeutta vangitsemaan nyrkkeilijän ja tämän veljen heti.

Autokuskina toimineelle veljelle syyttäjä vaati vankeusrangaistusta, joka voi olla myös ehdollinen.

Todisteena jutussa on muun muassa Fitim Latifin kengät, joista krp:n rikostekninen laboratorio löysi verta ja uhrin dna:ta.

Syytteen mukaan pahoinpitely ja kolmannen miehen rooli autonkuljettajana on asiassa riidatonta.

25-vuotias Latifi voitti toissa vuonna nyrkkeilyn ammattilaisten keskiraskaan sarjan Suomen mestaruuden.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme