Mainos
Mainos

Syyte: Hesburgerin pomot urkkivat alaistensa Facebook-viestejä

Syyttäjä vaatii sakkorangaistuksia kahdelle Hesburger-ravintolan esimiehelle alaistensa Facebook-viestien urkinnasta. Syyttäjän mukaan helsinkiläisravintolan vuoropäällikkö oli puolitoista vuotta sitten murtautunut alaisen Facebook-tilille käyttämällä tämän tunnusta ja salasanaa. 

Sen jälkeen päällikkö oli toisen esimiehen kanssa lukenut työntekijän ja tämän kollegan välistä viestittelyä. Viestien lukemisen lisäksi esimiehet olivat lähettäneet viestejä myös edelleen ravintolaketjun henkilöstöpäällikön luettavaksi.

Työntekijöiden asianajajan mukaan viestit olivat luonteeltaan henkilökohtaisia ja niissä käsiteltiin muun muassa työpaikan tulehtunutta ilmapiiriä. Niitä ei ollut tarkoitettu kenenkään muun tietoon.

Viestien urkkimisen seurauksena toinen työntekijöistä joutui väliaikaisesti työttömäksi ja hän vaatii entisiltä esimiehiltään tuhannen euron vahingonkorvausta. Toisen vahingonkorvausvaatimus on 700 euroa.

Syyttäjä vaatii esimiehille rangaistukseksi 30 päiväsakkoa viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Juttua on käsitelty tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Esimiehet ovat kiistäneet tehneensä mitään laitonta. He kiistävät myös asianomistajien korvausvaateet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme