Mainos
Mainos

Syyte: Hesburgerin pomot urkkivat alaistensa Facebook-viestejä

Syyttäjä vaatii sakkorangaistuksia kahdelle Hesburger-ravintolan esimiehelle alaistensa Facebook-viestien urkinnasta. Syyttäjän mukaan helsinkiläisravintolan vuoropäällikkö oli puolitoista vuotta sitten murtautunut alaisen Facebook-tilille käyttämällä tämän tunnusta ja salasanaa. 

Sen jälkeen päällikkö oli toisen esimiehen kanssa lukenut työntekijän ja tämän kollegan välistä viestittelyä. Viestien lukemisen lisäksi esimiehet olivat lähettäneet viestejä myös edelleen ravintolaketjun henkilöstöpäällikön luettavaksi.

Työntekijöiden asianajajan mukaan viestit olivat luonteeltaan henkilökohtaisia ja niissä käsiteltiin muun muassa työpaikan tulehtunutta ilmapiiriä. Niitä ei ollut tarkoitettu kenenkään muun tietoon.

Viestien urkkimisen seurauksena toinen työntekijöistä joutui väliaikaisesti työttömäksi ja hän vaatii entisiltä esimiehiltään tuhannen euron vahingonkorvausta. Toisen vahingonkorvausvaatimus on 700 euroa.

Syyttäjä vaatii esimiehille rangaistukseksi 30 päiväsakkoa viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Juttua on käsitelty tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Esimiehet ovat kiistäneet tehneensä mitään laitonta. He kiistävät myös asianomistajien korvausvaateet.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot