Mainos
Mainos

Epäillään murhan yrityksestä – ampui uhriaan jalkaan ja löi pesäpallomailla

Siilinjärven Huvikummussa ja Kuopion Hiekkalahdessa helmikuussa tapahtuneiden ampuma- ja pahoinpitelytapausten esitutkinta on valmistunut. Teon motiivi on edelleen hämärän peitossa.

Itä-Suomen poliisin mukaan esitutkinnassa on selvinnyt, että kuopiolainen 28-vuotias mies oli uhkaillut siilinjärveläistä 40-vuotiasta miestä ja vaatinut tätä tapaamiseen, joka oli sovittu Siilinjärven Huvikumpuun 17. helmikuuta.

Kuopiolaismies oli varautunut tapaamiseen pesäpallomailalla ja käsiaseella, jota oli testannut mennessään tapaamispaikalle. Lisäksi kuopiolainen oli pyytänyt mukaansa kaksi muuta miestä.

Huvikummussa kuopiolaismies oli ampunut useampia laukauksia kohti siilinjärveläistä miestä. Yksi lähietäisyydeltä ammuttu laukaus oli osunut siilinjärveläistä miestä jalkaan.

Sen jälkeen kuopiolainen mies oli pahoinpidellyt siilinjärveläistä lyömällä häntä pesäpallomailalla. Lisäksi siilinjärveläisen miehen autoa oli rikottu tapahtumapaikalla.

Esitutkinnan perusteella kuopiolaista epäillään murhan yrityksestä, ampuma-aserikoksesta, varkaudesta ja vahingonteosta.

Rikoskomisario Juha Korhonen kertoo, että teon syytä ei ole saatu esitutkinnassa selville. Niin teosta epäilty kuin hänen uhrinsakin vaikenevat taustoista.

– Taustalla on varmasti jokin keskinäinen juttu, mutta sen enempää epäilty kuin uhrikaan eivät ole lähteneet avaamaan tilannetta.

Kuopiolaisen mukana olleita miehiä epäillään avunannosta murhan yritykseen. Toista miestä epäillään lisäksi varkaudesta ja vahingonteosta, koska tämä osallistui uhrin auton vahingoittamiseen ja anasti uhrilla olleen matkapuhelimen.

Mies vastusteli poliisin kiinniottoa ammuskelemalla

Tapahtumat saivat jatkoa, kun poliisi meni 25. helmikuuta ottamaan epäiltyä kiinni Kuopion Hiekkalahdessa sijaitsevalta vapaa-ajan asunnolta.

Poliisipartioiden saapuessa paikalle epäilty oli poistunut kiinteistön saunalle käsiase mukanaan ja ampunut siinä yhteydessä 2–4 laukausta. Paikalla olleet poliisit olivat havainneet aseen suuliekit. Miehellä ei ollut lupaa käyttämäänsä aseeseen.

Kukaan ei loukkaantunut ammuskelussa, ja epäilty on kuulusteluissa kiistänyt ampuneensa poliiseja kohti.

Miehen kuitenkin epäiltiin ampuneen poliiseja kohti, ja asiaa tutkittiin murhan yrityksenä vaaran aiheuttamisena sekä ampuma-aserikoksena. Noilla nimikkeillä se myös siirtyy syyteharkintaan. Esitutkinnassa miehen kertomuksen todenperäisyyttä ei ole voitu täysin kiistää, joten lopullisesta rikosnimikkeistä päättää syyttäjä.

Asiat ovat siirtyneet syyteharkintaan. Syyte on nostettava 17. kesäkuuta mennessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme