Mainos
Mainos

Syyte: Porukka huijasi iäkkäältä lottovoittajalta yli miljoona euroa

Iäkäs pirkanmaalainen lottovoittaja menetti huijareille ainakin yli miljoona euroa, katsoo syyttäjä haastehakemuksessaan.

MTV:n Rikospaikka-ohjelma kertoi tapauksesta kaksi viikkoa sitten. Ohjelma katsottavissa videolta.

Jutussa on yli 20 syytettyä. Osalle heistä syyttäjä vaatii ehdotonta vankeustuomiota, osalle ehdollista. Jutun käsittely aloitettiin tänään valmisteluistunnolla käräjäoikeudessa Tampereella.

Pääepäilty on mies, jota kohtaan huijattu syyttäjän mukaan tunsi poikkeuksellista luottamusta. Toinen useista rikoksista syytetty on tamperelainen lakimies, joka muun muassa laati asiakirjoja petollisista kaupoista.

Mies henkisesti heikossa kunnossa

Epäillyt rikokset tapahtuivat viime vuoden keväällä ja kesällä. Petosten uhriksi joutunut mies oli henkisesti niin heikossa kunnossa, että hänelle oli määrätty edunvalvoja.

 Huijauskokonaisuuteen kuuluu useita suuria lainoja, joita syytteiden mukaan ei ollut tarkoituskaan maksaa miehelle takaisin. Näiden arvo on yhteensä noin 800 000 euroa.

Lainattujen rahojen alkuperää häivytettiin 

Petollisesti lainattujen rahojen rikollista alkuperää häivytettiin syytteiden mukaan muun muassa hankkimalla matkailu- ja muita autoja. Niitä merkittiin muiden henkilöiden tai autoliikkeen omistamiksi. 

Lisäksi miehelle myytiin syyttäjän mukaan osuus tappiollisesta hevosalan yrityksestä. Miehelle annettiin se käsitys, että hän olisi ostamassa kahta ravihevosta.

Miehelle myytiin kalliilla 

Mies osti myös talon ja sen vieressä olevan tyhjän tontin. Syytteiden mukaan hän maksoi kiinteistöistä ainakin 100 000 euroa enemmän kuin niiden todellinen arvo oli. Miehelle lupailtiin, että tyhjälle tontille rakennettaisiin harjoitusravirata. 

Syytekohtia on noin 30. Suurin osa rikosnimikkeistä on törkeitä petoksia tai törkeitä rahanpesuja. 

Valmisteluistunnon yhteydessä suurin osa syytteistä tuli julkisiksi. Jutun pääkäsittelyn on määrä alkaa oikeudessa ensi viikolla.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme