Mainos
Mainos

Syytetty käräjillä: Tilasin pornoa, tuli muuntohuumetta

Syytetyn mukaan hän halusi tilata aikuisviihdettä, mutta saikin muuntohuumetta. Oikeudelle selitys ei mennyt läpi, vaan Vantaan käräjäoikeus langetti ehdollisen vankeustuomion.

Tulli nappasi elokuussa 2015 postilähetyksen, jossa osoitteena oli 39-vuotiaan koti. Sisällä oli 10,2 grammaa alfa-pvp -muuntohuumetta.

Tällaiset postin kautta tilatut huume-erät ovat rutiinia Vantaan käräjäoikeudessa, koska niitä löytyy lentotullista usein.

Monesti kiinnijääneet selittävät, että joku on kostomielessä tilannut aineet heille. Toisinaan syytteitä hylätäänkin, jos pelkän lähetysosoitteen lisäksi ei ole muuta näyttöä tilaajasta, esimerkiksi näyttöä maksamisesta.

Myönsi tilauksen

39-vuotiaan miehen tapauksessa ei tällaisia kostoväitteitä esitetty, vaan hän myönsi tehneensä tilauksen Agora-nimiseltä englanninkieliseltä sivulta.

Miehen mukaan tarkoitus ei kuitenkaan ollut tilata alfa-pvp -muuntohuumetta, vaan aikuisviihdettä. Sivut olivat kaatuneet heti tilauksen jälkeen.

Mies kertoi, että hän oli uskoi saavansa lehtiä tai koodeja sisältävän dvd:n. Hän vetosi puutteelliseen englannin taitoonsa.

Oikeudessa mies ei kuitenkaan osannut kuvata tarkemmin tilaustaan tai tuotetta, jonka hän oli halunnut.

Käräjäoikeuden mukaan miehen selitys ei ollut uskottava. Kielivaikeuksista huolimatta hän oli kyennyt tekemään tilauksen. Oikeus ei uskonut, että 39-vuotias olisi erehtynyt tilauksen sisällöstä.

Käräjäoikeus langetti miehelle kahdeksan kuukautta vankeutta. Se määrättiin ehdollisena, koska häntä ei ole aiemmin rekisteröity rikoksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme