Mainos
Mainos

Syytettyjen penkillä istuva Talvivaaran Perä vierittää vastuun muille

Toimitusjohtaja Pekka Perä vierittää ympäristökäräjillä vastuuta Talvivaaran ongelmista kaivoksen muulle organisaatiolle sekä ulkopuolisille asiantuntijoille ja urakoitsijoille.  

Perän mukaan vuonna 2006 palkattu ympäristöpäällikkö vastasi ympäristöasioista kokonaisvaltaisesti. Ex-ympäristöpäällikkö ei ole oikeudessa syytettynä, vaan häntä kuullaan jutussa myöhemmin todistajana.  

Ulkopuolisten konsulttien ja asiantuntijoiden käsialaa olivat Perän mukaan myös ympäristölupahakemukseen päätyneet arviot jätevesipäästöistä.

Ongelmallinen kipsisakka-allas puolestaan oli urakoitsijana toimineen Destian käsialaa. Perä sanoo, että osapuolten välisen sopimuksen vastuu altaan rakentamisesta ja suunnittelusta kuuluu urakoitsijalle.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot