Mainos
Mainos

Syyttäjä: Kaksikko kaavaili 50 ihmisen surmaamista, käräjätuomiota kovennettava

Yliopistoiskusuunnitelmien käsittely on alkanut Helsingin hovioikeudessa. Kumpikin syytetty on paikalla oikeudessa, mutta hovioikeus on jo päättänyt määrätä iskusuunnitelmista syytetyn naisen mielentilatutkimukseen.

Syyttäjä vaatii hovioikeutta koventamaan yliopistoiskusuunnittelusta syytetyn kaksikon tuomiota yli 3,5 vuoteen. Syyttäjän mukaan kaksikko oli valmistellut ainakin 50 ihmisen surmaamista Helsingin yliopistolla ampumalla ja kaasulla.

Syyttäjä esittää, että myös miehelle tehtäisiin mielentilatutkimus. Miehen puolustuksen mukaan se ei ole tarpeen, mutta nainen puolestaan on pyytänyt mielentilatutkimusta, joten oikeus on päättänyt määrätä hänet tutkimukseen. Miehen osalta ratkaisu tehdään käsittelyn edetessä.

Syyttäjä pyysi jo käräjäoikeusvaiheessa mielentilatutkimuksen tekemistä kaksikolle, mutta käräjäoikeus ei pitänyt sitä tarpeellisena.

Kaksikko kiistää hovioikeudessa, että heillä olisi ollut mitään realistisia iskusuunnitelmia ja he vaativat syytteiden hylkäämistä.

Puolustuksen mukaan kumpikin oli yksinäinen ja oli kärsinyt kiusaamisesta.

Hovioikeudessa on tänään kuultu syyttäjän ja puolustuksen asiaesittelyt ja käsitellään kaksikon välistä sähköpostivaihtoa. Maanantaina hovioikeudessa kuullaan syytettyjä.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksikon kesäkuussa noin 3 vuoden vankeuteen iskun suunnittelusta. Hovioikeus antaa ratkaisunsa asiassa myöhemmin.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme