Mainos
Mainos

Syyttäjä: Aarnio kopioi organisaationsa huumeparoni Kortekalliolta

Syyttäjä Pihla Keto-Huovisen mukaan Jari Aarnio kopioi organisaationsa edesmenneeltä huumeparoni Miika Kortekalliolta. Syyttäjä vihjaisi oikeudessa, että Aarnion järjestämät salakuljetukset olisivat alkaneet jo 2000-luvun alkuvuosina.

Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu huumepoliisin ex-päällikön Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti.  Perjantaina on vuorossa syyttäjän asiaesittely. Syytteet koskevat vuosia 2010-2013, mutta syyttäjä meni historiassa taaksepäin.

Syyttäjä Keto-Huovinen kertoi oikeussalissa Aarnion tehneen poliisin alipäällystökurssin tutkielman vuonna 1987 tunnetun ”huumeparoni” Miika Kortekallion salakuljetusorganisaatiosta.

Aarnio oli 1986 kuulustellut huumeista kiinni jäänyttä Kortekalliota kymmeniä tunteja. Kuulusteluissa Kortekallio kertoi organisaationsa toiminnan, mutta Hollannin pää jäi Helsingin huumepoliisin tutkinnasta pois.

Kortekallion liiga oli tuonut Hollannista heroiinia ja hasista partavaahtopulloissa, joissa oli auki kierrettävä pohja. Silti partavaahtopullot toimivat, eli vaahtoa tuli napista painettaessa.  

- Tutkielmassa lueteltiin organisaation erityispiirteitä: hämäävä salakuljetustapa usein juhlapyhinä ja naisten merkittävä asema organisaatiossa, Keto-Huovinen sanoi.

- Aarnion organisaatiossa on samoja piirteitä, syyttäjä totesi. Jos hasistynnyrin avasi, niin sisällä näytti olevan kyllästysainetta. Esimerkiksi viimeinen tynnyri tuotiin joulun alla ja aiempi pääsiäisenä. Myös Aarnion organisaatiossa naiset olivat keskeisessä asemassa.

Yhteys Kortekallioon jatkui

Syyttäjä kertoi Aarnion ja Kortekallion yhteyden jatkuneen 90-luvulla. Kortekallio jäi Espoon poliisille hasiksesta kiinni 1996. Hasista oli tuotu Hollannin Arnhemista eli samasta paikasta, jonne Aarniollakin oli yhteydet.

- Kortekallio kertoi tuolloin yhteistyöstä Aarnion kanssa ja ”vastapalveluksista”.

Kortekallio sai tuomion ja kuoli vuonna 2000 Jokelan vankilassa.

Syyttäjän mukaan vuonna 2002 Aarnio otti yhteyttä Kortekallion leskeen saadakseen Kortekallion huumeyhteydet Hollannissa. Leski on nyt käsiteltävässä jutussa syytteessä useista törkeistä huumausainerikoksista.

Syytetyt kiistävät syytteet.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme