Mainos
Mainos

Syyttäjä Auer-jutusta: "Ainutlaatuinen määrä uutta näyttöä"

Syyttäjät esittelevät korkeimmalle oikeudelle lukuisia uusia seikkoja, jotka heidän mielestään todistavat Anneli Auerin syyllistyneen miehensä murhaan.

Korkein oikeus päättää lähiaikoina, myöntääkö se valitusluvan hovioikeuden vapauttavaan tuomioon.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkaman mukaan tilanne on poikkeuksellinen.

– Kun asiaa on pyöritetty alioikeusvaiheet lävitse ja ollaan ihan kalkkiviivoilla jatketaanko yleensä oikeudenkäyntiä, sitten tällainen massa tulee. Se on niin ainutlaatuista, ettei Suomen historiassa varmasti ole toista ollut, hän sanoo.

Keskeisimpänä uutena näyttönä syyttäjät pitävät lasten salaisiksi määrättyjä kertomuksia ja niiden luotettavuudesta annettuja asiantuntijalausuntoja. Kertomuksista käy syyttäjien mukaan ilmi muun muassa Auerin väkivaltaisuus ja epäiltyihin lasten pahoinpitelyihin liittyneet saatananpalvontaan viittaavat rituaalit.

Lisäksi on kuultu esimerkiksi todistajaa, joka sanoo Auerin talossa palaneen valot ennen henkirikosta. Syyttäjistä tämä on vastoin Auerin kertomusta siitä, että perhe olisi herännyt vasta ulkopuolisen tunkeutujan rikottua ikkunan.

Auerin mies surmattiin marras-joulukuun vaihteessa vuonna 2006.

Katso Johanna Tuurin juttu ja Jarkko Sipilän kommentit:

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme