Mainos
Mainos

Syyttäjä ei valita nettiviinajutun tuomiosta

Tapaus Viinikauppa.comin puinti ei jatku enää korkeammissa oikeusasteissa.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila ei aio valittaa alkoholin nettikauppaa koskevasta tuomiosta hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeuden antamat tuomiot jäävät näin voimaan. Käräjäoikeus hylkäsi kuun alussa syytteen ammattimaisesta alkoholipitoisen aineen välittämisestä Viinikauppa.comin asiassa.

- Pidän erittäin todennäköisenä sitä, että jutun tuomio ei muuttuisi hovioikeudessa. Se on sääli, sillä vastausta vaille jää tässä tapauksessa tärkeä oikeuskysymys siitä, onko kaukokaupan kieltäminen EY-oikeuden mukaista tai sen vastaista.

Syytteet kaatuivat tuolloin näytön puutteeseen. Oikeuden päätös ei siis ottanut kantaa kysymykseen alkoholin kaukomyynnistä. Myös alkoholilaki vaikenee kaukomyynnistä täysin, mitä alan keskeiset toimijat ovat pitäneet suurena ongelmana.

Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Kari Paaso on arvellut aiemmin MTV:n haastattelussa, että alkoholilain uudistus pitkittyy niin kauan, kun nettiviinajuttua puidaan oikeudessa.

(MTV3)

(5.3.2010)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme