Mainos
Mainos

Syyttäjä: Espoolaiseen pitseriaan tehty tuhoisa polttopulloisku oli kosto – asiakkailla oli vain 20 sekuntia aikaa poistua

Nelikerroksisen kerrostalon alakerrassa sijaitseva pitseria roihahti ilmiliekkeihin nopeasti polttopullon heittämisen jälkeen ja tuhoutui täysin juhannussunnuntaina Espoossa.

Kuusi asiakasta ja kaksi henkilökunnan edustajaa pelastautuivat viime tipassa ravintolan takaoven kautta. Useat uhrit kokivat olleensa hengenvaarassa ja yhden asiakkaan huppari syttyi tuleen. Hän sai liekit sammumaan kierimällä lattialla ennen kuin hän poistui ravintolan takaovesta.

Syyttäjän mukaan kostoiskun tilannut mies oli aiheuttanut ravintolassa häiriöitä jo puolen vuoden ajan ennen tekoa. Ravintolan vieressä on myös toinen saman omistajan ravintola. Hän oli uhannut aseella, tappamisella ja hakkaamisella molempien henkilökuntaa.

Päivää ennen tekoa mies oli poistettu viereisestä ravintolasta ja viety putkaan, josta päästyään hän syyttäjän käsityksen mukaan tilasi polttopulloiskun tuttaviltaan. Myös putkan sisääntulotarkastuksen yhteydessä hän oli todennut kostonhaluisena, miten ”tuollainen ravintola saattaa palaa helposti”, syytteessä mainitaan.

Toinen polttopullo heitettiin pitserian viereiseen ravintolaan, mutta se paloi loppuun ravintolan eteisessä aiheuttamatta laajempaa paloa. 

Ravintolan omistaja oli tapahtuma-aikaan viemässä roskia, mutta syyttäjä katsoo, että polttopulloisku oli kohdistettu erityisesti häneen.

Tulipalo aiheutti erittäin suuren vaaran

Syyttäjä vaatii teon suunnitelleelle ja tilanneelle miehelle 13 vuoden rangaistusta törkeästä tuhotyöstä ja useista murhan yrityksistä. Polttopullojen heittämisestä epäillyille miehille syyttäjä vaatii 13 ja 11 vuoden rangaistuksia samoilla nimikkeillä.

Lisäksi yhdelle miehelle vaaditaan yllytyksestä 11 vuoden ja naiselle avunannosta 5 vuoden rangaistusta. 

– Tulipalo on aiheuttanut kaikille ravintolassa olleille henkilöille konkreettisen, erittäin suuren hengen tai terveyden vaaran, sillä aikaa poistua palavasta ravintolasta on ollut enintään 20 sekuntia, syyttäjä kuvaili syytteessään.

Pääsyytetty kertoi oikeudessa kiistävänsä rikokset pääosin. Hän kertoo joutuneensa pahoinpidellyksi ravintolasta poistamisen yhteydessä, millä saattaa olla vaikutusta teon toteuttamiseen, mutta hän kiisti tilanneensa tai suunnitelleensa tekoa.

*Kello 16:20: Juttua täydennetty.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme