Mainos
Mainos

Syyttäjä haluaa myrkkyhoitajan mielentilalausunnon julkiseksi

Helsingin käräjäoikeus antanee tänään tuomionsa niin kutsutussa myrkkyhoitajajutussa. Oikeuden istunnossa käsitellään lisäksi perushoitaja AinoNykoppille tehdyn mielentilatutkimuksen tuloksia.

Kihlakunnansyyttäjä Jouni Peräinen totesi oikeudessa, että mielentilalausunnon on syytä olla normaalia laajemmalta osin julkinen.

- Tällä tapauksella on ilmeisiä vaikutuksia siihen, miten Suomessa jatkossa arvioidaan terveydenhuollon yleistä luotettavuutta ja pohditaan, miten tällaisia tekoja voitaisiin jatkossa estää.

Puolustus vastustaa mielentilalausunnon julkistamista jyrkästi muutoin kuin sen lopputuloksen osalta. Avustaja Heikki Lampela kertoi ennen istuntoa, että tulos ei alenna hänen päämiehensä tuomiota.

Nykopp todettiin viime keväänä syylliseksi useiden potilaidensa myrkytyskuolemiin. Tänään oikeus määrittää tekojen rikosnimikkeen sekä määrää rangaistuksen.

Syyttäjä on vaatinut tuomiota muun muassa viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme