Mainos
Mainos

Syyttäjä harkitsee valitusluvan hakemista Kanervan lahjusjutussa

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske harkitsee Kanervan lahjusjutun viemistä korkeimman oikeuden puntaroitavaksi. Hänen mukaansa valitusluvan hakemista on mietittävä rauhassa useamman yön yli.

Kalske toteaa olleen riidatonta, että Kanerva sai etuja. Ydinkysymys oli, vaikutettiinko häneen nimenomaan Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana. Tätä kysymystä käräjä- ja hovioikeus arvioivat täysin eri tavoin. Hovioikeuden mielestä liikemiesten rakennushankkeiden tulo liiton käsiteltäväksi oli niin epävarmaa, ettei yhteyttä Kanervan toiminnan ja hänen saamiensa etuuksien välillä ollut.

Kalskeesta jatkopohdintaa vaativa periaatteellinen kysymys saattaisi olla, onko altistava lahjominen mahdollista, vaikkei konkreettisia hankkeita vielä olisikaan vireillä.

Joka tapauksessa Kalskeesta on ollut tärkeää puntaroida asiaa oikeudessa.

– Syyttäjillä oli vahvat perusteet, sen osoittaa käräjäoikeuden ratkaisukin, mutta samaa asiaa voidaan arvioida eri tavoin. Oikeuden hoito on parhaimmillaankin suhteellista toimintaa, ei tämä ole absoluuttista, hän sanoo.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme