Mainos
Mainos

Syyttäjä Imatran koulupuukotuksesta: Kiusaaminen ei todellinen motiivi

Imatralla Kosken koulussa helmikuussa tapahtuneen puukotuksen oikeuskäsittely alkaa huomenna Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa. Syyttäjä vaatii 16-vuotiaalle pojalle rangaistusta nuorena henkilönä tehdystä tapon yrityksestä.

Esitutkinnassa imatralainen poika myönsi puukottaneensa luokkatoveriaan. Poliisin mukaan kimmokkeen teoille antoi pitkään jatkunut sanallinen koulukiusaaminen. Syyttäjä on toista mieltä.

– Koulukiusaaminen ei ole ollut todellinen syy motiiviksi, toteaa syyttäjä Heli Leinonen Salpausselän syyttäjänvirastosta.

Syyttäjä Leinosen mukaan kiusaamisasia oli esillä ja sitä tutkittiin esitutkinnassa, mutta se ei ole teon todellinen motiivi. Syyttäjä ei suostu tarkentamaan näkemyksiään teon syystä ennen huomista oikeudenkäyntiä.

Syytteen saanut poika vapautettiin tutkintavankeudesta maaliskuun alussa, minkä jälkeen hän on ollut lastensuojeluviranomaisten valvonnassa.

Puukotus tapahtui helmikuun puolivälissä kesken yhdeksäsluokkalaisten oppitunnin. Puukon iskut osuivat uhria rintaan. Uhriksi joutunut poika pääsi kotiin toipumaan noin viikko tapahtumien jälkeen.

(15.2)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme