Mainos
Mainos

Syyttäjä karhuaa tamperelaiselta jäätelöliikkeeltä yli satatuhatta euroa maksamattomista veroista

Tampereen Jäätelöliike on jättänyt vuosina 2013–2014 maksamatta yhteensä noin 160 000 euroa valmisteveroja, sanoo syyttäjä haastehakemuksessa.

Yhtiön toimitusjohtajalle ja hallituksen puheenjohtajalle Antti Helmiselle sekä toiselle yhtiössä työskennelleelle on tänään luettu syytteet törkeästä veroperetoksesta.

Tampereen Jäätelöliike tunnetaan Minetti-tuotemerkistä. Minetti-jäätelökioskit ovat laajentuneet viime vuosien aikana useisiin eri kaupunkeihin.

Syytteen mukaan kaksikko tilasi ja vastaanotti jäätelöä Italiasta ja Saksasta. Syyttäjän mukaan kaksikko myös erehdytti viranomaisia tuontimääristä, kun he saivat kehotuksen ilmoittaa jäätelöntuontinsa.

– Veropetoksessa on tavoiteltu huomattavaa taloudellista hyötyä, veroilmoitukset vastaanotetuista valmisteverollisista jäätelöeristä on jatkuvasti ja pitkään ja jopa kehotuksesta huolimatta jätetty antamatta ja kehotuksesta annetun ilmoituksenkin osalta väärän sisältöisenä, joten veropetosta on myös kokonaisuutena arvostellen pidettävä törkeänä, syyttäjä kirjoittaa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot