Mainos
Mainos

Syyttäjä KKO:n Auer-päätöksestä: Olen pahoillani Jukka S. Lahden omaisten puolesta

Valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen kuvailee vuosia kestänyttä Ulvilan murhajuttua syyttäjälaitoksen kannalta painajaismaiseksi.

Korkein oikeus päätti tänään, ettei se myönnä syyttäjille valituslupaa Ulvilan murhajutussa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Anneli Auerin vapauttava tuomio jää voimaan.

Hovioikeus katsoi helmikuussa, että Auer on syytön miehensä murhaan. Nissinen teki päätöksen siitä, että valituslupaa tuomioon haetaan korkeimmasta oikeudesta.

Nissinen kertoo MTV Uutisille, ettei oikeuden päätös ollut mikään jättiyllätys.

– Itse päätöksen sisällön osalta olen kovin pahoillaan Jukka S. Lahden omaisten puolesta siitä, että tämä törkeä henkirikos jää mitä todennäköisemmin selvittämättä.

KKO ei perustellut tiedotteessaan, miksi valituslupaa ei myönnetty.

– Pidän hyvin mahdollisena, että oikeudenkäynnin tavattoman pitkä kesto ei ole ainakaan edesauttanut valituksen läpimenemistä.

Nissinen ei nosta Ulvilan murhajutusta esille mitään yksittäistä asiaa, mutta toteaa, että jutussa meni kaikki pieleen jo heti alusta lähtien.

– Jutulla oli huono karma alusta lähtien. Kaikki mikä voi mennä pieleen, meni pieleen. Siitä aiheutui esitutkinnan, syyteharkinnan ja oikeudenkännin pitkittymistä, ja tämä uusintakierros. Syyttäjälaitoksen kannalta aika painajaismainen juttu.

Onko jutulle nyt saatu viimeinen piste?

– Kyllä Anneli Auerin osalta. 

Anneli Auer kertoi puhelimitse reaktioistaan päätökseen. Toimittajana Nina Rahkola.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme