Mainos
Mainos

Syyttäjä: Nainen murhasi 73-vuotiaan rauhanturvaajaveteraanin vessaan mattoveitsellä

Syyttäjä vaatii 54-vuotiaalle naiselle elinkautista vankeusrangaistusta juhannuksena Helsingissä tapahtuneesta murhasta. Nainen kiisti murhan ja katsoi teon hätävarjelun liioitteluna tehdyksi tapoksi.

Henkirikos tapahtui juhannuksena uhrin kodissa Aleksis Kiven katu 11:ssa Helsingissä. Talossa sijaitsee Vallilan iso S-market.

73-vuotias uhri oli ollut Kivinokan siirtolapuutarhan juhannusaaton juhlissa, joista hän palasi Sörnäisiin kymmenen aikaan illalla.

73-vuotias rauhanturvaajanakin ollut mies oli tavannut 54-vuotiaan naisen sattumalta Vaasanaukiolla. He olivat entuudestaan tuttuja.

Molemmat olivat päihtyneitä. He jatkoivat miehen asunnolle pysähtyen tunniksi ravintolaan Vaasankadulla. Asunnolle oli päästy hieman ennen puolta yötä.

Syyte murhasta

54-vuotias nainen sai syytteen murhasta.

Syyttäjä Yrjö Reenilän mukaan nainen hyökkäsi vessassa miehen kimppuun mattoveitsen kanssa. Käsien torjuntavammojen perusteella mies oli yrittänyt panna vastaan, mutta hän kaatui vessan lattialle.

Viiltely jatkui edelleen. Miestä oli viilletty kaulaan, kasvoihin ja ylävartaloon. Miehen henkitorvi oli etuosastaan poikki.

Muitakin vammoja oli. Oikeus määräsi osan syytteestä salattavaksi uhrin muiston kunnioittamiseksi.

Salassa pidettäviin asioihin kuului myös tapahtumat aloittanut syy.

Syyttäjän mukaan kyse oli murhasta, koska viiltoja oli suuri määrä. Teon jälkeen nainen oli vienyt miehen maksukortit ja mennyt omaan asuntoonsa korttelin päähän.

Teko paljastui, kun tytär ei maanantaina tavoittanut isäänsä ja asuntoon mentiin sisään.

Nainen kiisti murhan

Puolustuksen mukaan kyse ei ollut erityisen raa’asta tai julmasta teosta. Syyte murhasta kiistettiin, mutta nainen myönsi syyllistyneensä hätävarjelun liioitteluna tehtyyn tappoon.

– Päämieheni myöntää huitoneensa uhrin suuntaan, kun he olivat seisaallaan, asianajaja Tiina Haapa-aho lausui.

– Seuraava muistikuva on, että uhri valahtaa lattialle. Päämieheni oli shokissa tilanteesta.

Julkisessa istunnossa ei selvinnyt miksi kyse oli naisen mukaan hätävarjelutilanteesta.

Naisen mukaan mattoveitsi oli mukana, koska hän tarvitsi sitä teknisen myyjän työssään päivittäin.

Naisella ei ole taustallaan aiempaa rikollisuutta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme