Mainos
Mainos

Syyttäjä: Oma sosiaalityöntekijä ei tavannut Vilja Eerikaa kertaakaan kahden

8-vuotiaan tytön murhaan liittyvä virkarikosoikeudenkäynti on päättymässä Helsingin käräjäoikeudessa. Torstai aamupäivä on varattu syyttäjän loppulausunnolle.

Syyttäjä summasi syytettään aamupäivällä kertaamalla kohta kohdalta, missä tilanteissa syytetyt sosiaalityöntekijät olisivat voineet pelastaa Vilja Eerikan.

- Lastensuojelulain perustavoite on turvata lapsen oikeus turvalliseen kasvuympäristö. Laki velvoittaa, perusteli syyttäjä Tuire Tamminiemi syytettään.

Yhtenä rankimmista virheistä Taminiemi pitää sitä, ettei Vilja Eerikaa aidosti kuultu kertaakaan, vaikka lastensuojeluhistoria oli pitkä ja merkit siitä, ettei kaikki ole kohdallaan, tavoittivat kyllä pitkäaikaisen vastuusosiaalityöntekijän. Syyttäjän mukaan asia on tullut ilmi oikeudenkäynnin aikana.

Tyttöä olisi voitu aidosti yrittää haastatella, myös lastensuojelulaki velvoittaa kuulemaan ja kirjaamaan lapsen mielipiteen. 

- Hän ei tavannut lasta kertaakaan kahden kesken. -- Kuinka lapsen asioista vastaava hoitaja voi tuntea lapsen ja tehdä lasta koskevia päätöksiä? Hän ei voi sitä tehdä, jos hän ei tunne lasta.

Syyttäjän puhui tilanteesta, jossa selvitykset ja kokonaisarviointi on jätetty tekemättä ja uskottu tytön isää vailla mitään perusteita. 

Puolustuksen loppulausunnot ovat iltapäivällä, terveydenhuollon henkilöstön maanantaina.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot