Mainos
Mainos

Syyttäjä Saarisen puukotuksesta: Teko kertoo syvästä vihasta

Esa Saarisen puukotuksesta syytetty nuorukainen kiistää syyllistyneensa murhan yritykseen. Hän myöntää törkeän pahoinpitelyn, mutta kiistää, että hänen tarkoituksensa olisi ollut surmata Saarinen.

Syyttäjä vaatii parikymppiselle miehelle kahdeksan vuoden vankeutta murhan yrityksestä.

Puolustuksen mukaan vastaaja löi Saarista puukolla kerran ja sen jälkeen osin vapaaehtoisesti luopui puukosta. Sitten hän jäi odottamaan poliisia. Syyttäjän ja Saarisen asianajan mukaan kamppailu oli kuitenkin pitkä ja nuorukaisen taltuttamiseen tarvittiin useampi henkilö.

Syyttäjän mukaan teko oli kuitenkin tarkkaan harkittu ja suunniteltu ja sen tarkoitus oli nimenomaan surmata Saarinen. Syyttäjä perustelee tätä muun muassa sillä, että epäilty oli ostanut tekovälineenä olleen puukon samana päivänä partioliikkeestä ja odottanut Saarista puukotuspaikalla.

Syyttäjän mukaan myös vastaajan blogikirjoitukset ja puheet Saarisesta kertovat syvästä vihasta. Syytteessä oleva 21-vuotias nuorukainen oli muun muassa sanonut isälleen, että Saarisen olisi kuoltava.

Lisäksi vastaaja oli aiheuttanut häiriötä Saarisen pitämällä luennolla ennen puukotusta. Puolustuksen mukaan tässä oli kyse vain kriittisen kysymyksen esittämisestä.

Puolustus pyysi Espoon käräjäoikeuden oikeudenkäynnissä mielentilatutkimuksen tekemistä ja lupa myönnettiin. Jutussa annetaan siis ensin välituomio ja lopullinen tuomio vasta mielentilatutkimuksen jälkeen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot