Mainos
Mainos

Syyttäjä: Seinäjoen teinisurmasta syytetty yritti myrkyttää uhrin - löi 16 kertaa veitsellä

Seinäjoen teinisurman 15-vuotias uhri kuoli äärimmäisen väkivaltaisesti. Syyttäjän mukaan samanikäinen epäilty yritti ensin myrkyttää uhrin ja puukotti tätä teon epäonnistuttua kaikkiaan 16 kertaa.

Seuraava teonkuvaus on syyttäjän julkisesta haastehakemuksesta.

Syyttäjän mukaan Seinäjoen teinisurmasta syytetty oli jo maaliskuussa puhunut 15-vuotiaan koulukaverinsa satuttamisesta väkivaltaisesti. Syyttäjä perustaa epäilynsä suunnitelmallisuudesta muun muassa epäillyn käymiin Whatsupp-keskusteluihin.

Huhtikuun alusta lähtien hän oli suunnitellut uhrin myrkyttämistä. Syynä epäillyn toimille on ollut tyttöjen kiinnostus samaan poikaan ja hänen tarpeensa raivata pois kilpailija. 

Epäillyn ajatuksena on ollut saada uhri hänen kotiinsa ja myrkyttää hänet siten, että hän kuolee myöhemmin.

Hän on valinnut myrkytyksessä käytettäväksi aineeksi tuulilasinpesunesteen, jota hän on tuolloin autotallissa kaatanut pulloon ja vienyt sen sisälle asuntoon.

Epäilty on surmapäivänä 28.4.2015 koulussa houkutellut uhrin mopoautonsa kyytiin ja saanut hänet tulemaan tekijän kotiin. Siellä Epäilty on tarjonnut uhrille mehua, johon hän on sekoittanut tuulilasinpesunestettä. Kun uhri on juonut mehua, on hän havainnut siinä sivumakua ja jättänyt juomisen kesken.

Sen jälkeen epäilty on pyytänyt uhrin istumaan olohuoneen lattialle, peittänyt hänen silmänsä siteellä ja saanut hänet menemään selälleen lattialle kuuntelemaan musiikkia ja rentoutumaan.

Uhrin maatessa silmät sidottuina lattialla epäilty on hakenut keittiöstä keittiöveitsen. Hän on mennyt uhrin viereen ja lyönyt veitsellä uhria rintaan. 

Kun uhri on tajunnut tilanteen, hän on noussut istumaan, tajunnut tilanteen ja pyytänyt apua. Hän yritti kontaten karkuun saatuaan iskun selkäänsä, mutta turhaan. Veitsellä lyöntejä on ollut kaiken kaikkiaan kuusitoista.

Syyttäjä vaatii vastaajalle kymmenen vuoden vankeusrangaistusta nuorena henkilönä tehdystä murhasta. Syyttäjän mukaan teko on tehty vakaasti harkiten ja erityisen raa`alla ja julmalla tavalla ja on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme