Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii 16-vuotiaan lukiolaisen puukottaneelle yli 11 vuotta vankeutta

Kihlakunnansyyttäjä Anita Haapakoski vaatii Utsjoen koulupuukotuksesta syytetylle 11 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistusta taposta ja laittomasta uhkauksesta.

Koventamisperusteena on miehen aiempi rikollisuus ja piittaamattomuus laista. Puukotuksessa kuoli viime lokakuussa 16-vuotias saamelaislukiota käynyt poika.

Juttua käsitellään parhaillaan Lapin käräjäoikeudessa Utsjoella. Syytetty, 31-vuotias lukion aikuisopiskelija, aikoo asianajajansa mukaan tunnustaa teot. Mies pyytää myös mielentilatutkimusta. Syyttäjä ei vastusta pyyntöä.

Haastehakemuksen mukaan syytetty oli lähtenyt asunnoltaan puukolla varustautuneena saamelaislukiolle aikomuksenaan tappaa. Syytteen mukaan mielessä oli tappaa joko ensimmäinen tätä vastaantuleva miespuolinen henkilö tai 16-vuotias poika.

Haapakoski kuvailee STT:lle Utsjoen koulusurmaa dramaattiseksi. Saamelaislukion oppilaat olivat tekemässä ryhmätöitä, kun surma tapahtui. Syyttäjän mukaan uhriksi joutunut 16-vuotias poika ei voinut mitenkään varautua puukotukseen etukäteen eikä voinut puolustautua yllättävää hyökkäystä vastaan. Haastehakemuksen mukaan poika oli istunut ryhmätyöhuoneen nojatuolissa, kun lyönnit alkoivat. Paikalla oli myös kaksi tyttöä.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot