Mainos
Mainos

Suomen ensimmäinen terrorismioikeudenkäynti alkoi - kaikki syytetyt kiistävät

Syyttäjä vaatii neljälle henkilölle ehdollista vankeutta terrorismin rahoittamisesta. Syyttäjän mukaan rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2008-2011.

Syyttäjän mukaan rahat on kerätty ja lähetetty Itä-Afrikkaan al-Shabaab-järjestön tukemiseksi. Syyttäjä katsoo, että syytetyt ovat ohjanneet rahaa tietoisesti terroristiseen tarkoitukseen.

Terrorismin rahoitusepäilyjen pääkäsittely on alkanut Helsingin käräjäoikeudessa tänään.

Yhtä vastaajista syytetään myös värväyksestä ja suunnitelmasta kaapata sukulaisteinit sekä viedä heidät koulutusleirille.

Syyttäjän mukaan miehen oli tarkoitus viedä kaksi alaikäistä sukulaispoikaa Keniaan ja huumata heidät. Sen jälkeen heidät oli tarkoitus luovuttaa Somaliaan al-Shabaab-järjestön koulutusleirille.

Kaikki vastaajat ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Puolustuksen mukaan rahat menivät avustustarkoituksiin. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot