Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii oululaiselle miehelle murhatuomiota – Iski uhriaan 90 kertaa

Syyttäjä vaatii murhasta elinkautista vankeusrangaistusta miehelle, joka puukotti uhriaan tämän asunnossa silmittömästi viime lokakuussa Oulussa.

Murhaoikeudenkäynti alkoi Oulun käräjäoikeudessa tänään. Syyttäjän mukaan murhasta syytetty parikymppinen oululaismies löi noin 40-vuotiasta miestä veitsellä ja toisella terävällä esineellä yhteensä noin 90 kertaa. 

Uhri sai erikokoisia pisto- ja viiltohaavoja koko vartalon alueelle noin 70 ja ruhjemaisia haavoja pää alueelle noin 20. Uhrin kuoleman aiheuttivat pistot ristakehään ja kaulaan.

Syyttäjän mielestä teko on murha, koska uhri on tapettu erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Syyttäjän mukaan tekijällä oli sitkeä surmaamispyrkimys ja uhri on ollut kykenemätön puolustamaan itseään.

Murhan lisäksi syyttäjä vaatii tekijälle tuomiota törkeästä varkaudesta, ryöstöstä ja kahdesta varkaudesta.

Nelihenkinen seurue kyyditsi asunnolle

Nelikymppinen oululaismies löydettiin viime lokakuussa surmattuna asunnostaan Oulun Heinäpäässä. Poliisi meni tarkastamaan uhrin asunnon, sillä hänen tuttavansa eivät saaneet mieheen yhteyttä eikä hän ollut saapunut sovittuun tapaamiseen.

Teosta vangittiin aluksi epäiltyinä kolme miestä ja yksi nainen.

Neljän hengen seurue oli ottanut kaupungilta lauantaina 31.10. aamuyöllä heille entuudestaan tuntemattoman oululaismiehen luvaten viedä hänet asunnolleen Heinäpäähän. Perillä uhri oli pyytänyt seuruetta asunnolleen jatkoille, jossa oli tarjonnut heille alkoholia.

Kun uhri sammui, seurue anasti asunnosta viihde-elektroniikkaa ja alkoholia. Anastusta oli suunniteltu etukäteen.

Seurueesta kolme oli poistumassa paikalta ja yritti houkutella myös seurueen neljättä jäsentä mukaansa, mutta tämä halusi jäädä asunnolle. Uhri oli sammuneena edelleen.

Asunnolle jäänyt parikymppinen oululaismies alkoi riehua asunnossa, rikkoi omaisuutta ja aloitti silmittömän puukotuksen.

Epäilty poistui myöhemmin asunnolta omia aikojaan ja hänet otettiin kiinni seuraavana päivänä.

Murhasta syytetty on esitutkinnassa tunnustanut puukottaneensa uhria. Muita seurueessa olleita ei syytetä väkivaltarikoksesta.

He ovat tunnustaneet vieneensä asunnosta omaisuutta ja anastettu omaisuus löytyi heidän hallustaan kiinniottojen ja kotietsintöjen yhteydessä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme