Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii sakkoja muslimikirjoituksesta – Avustaja: Hakkarainen ei tiennyt laista

Syyttäjä vaatii kansanedustaja Teuvo Hakkaraiselle (ps.) sakkorangaistusta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

Hakkarainen kiistää syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hakkaraisen avustaja sanoi oikeudenkäynnissä, ettei Hakkarainen tiennyt, että tällaista lainkohtaa on edes olemassa.

– Hän ei olisi kirjoittanut tällaista, jos olisi tiennyt syyllistyvänsä rikokseen. Hän ei ole menetellyt tahallisesti, Hakkaraisen avustaja Antti Kauronen sanoi.  

Hakkaraisen Facebookissa julkaisemaa muslimikirjoitusta käsitellään Keski-Suomen käräjäoikeudessa. Kirjoituksessa Hakkarainen lausui muun muassa, että "kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja".

Syyttäjä ei pidä uskottavana, että Hakkarainen olisi ollut lainkohdasta tietämätön.

Syyttäjä vaatii Hakkaraiselle sakkorangaistusta. Tuomio julistetaan myöhemmin tänään.  

Hakkarainen ei halunnut tulla henkilökohtaisesti kuulluksi käsittelyssä. Oikeussalin ulkopuolella hän sanoi toimittajille, että kiistää edelleen syytteet. Hän nimitti oikeudenkäyntiä noitavainoksi ja pelleilyksi.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot