Mainos
Mainos

Syyttäjä vaatii vuosien vankeusrangaistuksia Malminkartanon tulitaistelusta

Syyttäjä vaatii pitkiä vankeusrangaistuksia Malminkartanon tulitaistelusta syytetyille. Kovimman vaatimuksen hän esitti kahdesta tapon yrityksestä syytetylle 27-vuotiaalle alastarolaismiehelle. Syyttäjän mukaan 5-6 vuotta olisi oikean mittainen rangaistus.

Kolmelle muulle, yhdestä tapon yrityksestä syytetylle syyttäjä vaati neljän vuoden vankeusrangaistusta.

Syytetyt olivat vedonneet hätävarjeluun, mutta syyttäjä ei pitänyt tilannetta sellaisena.

- Ampujien on täytynyt mieltää, että ampuessaan voi tappaa. Tässä ammuttiin useita kertoja. Se, että kukaan ei kuollut on sattumanvarainen seikka, syyttäjä totesi.

Syytteiden mukaan joulukuussa 2013 Malminkartanonaukiolla ammuttiin ainakin 16 kertaa. Viisi henkilöä haavoittui.

Tilanteessa olivat vastakkain alastarolaiset ja helsinkiläiset romanit. Molemmat ovat syyttäneet toisiaan tilanteen kärjistämisestä ja vedonneet hätävarjeluun. Kaikki kiistivät syytteet tapon yrityksestä.

Syytettyjen kertomukset oikeudessa olivat osin ristiriitaisia.

Juttua on puitu Helsingin käräjäoikeuden turvasalissa keskiviikkona ja torstaina.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot