Mainos
Mainos

Syyttäjällä ei vielä kantaa Isometsän dopinglausuntoon

STT:n dopingjutun syyttäjä ei ota vielä kantaa entisen hiihtäjän Jari Isometsän mahdolliseen valehteluun tuomioistuimessa.

Syyttäjä Mikko Jaatinen sanoi aamulla, että juuri nyt on keskeistä saada STT:n dopingjutun puinti pakettiin. Isometsän tapausta arvioidaan myöhemmin.

Syyttäjä voi tehdä rikosilmoituksen, jos on syytä epäillä, että Isometsä syyllistyi perättömään lausumaan tuomioistuimessa. Joissakin tapauksissa väärästä valasta epäilty on viety kuulusteluihin suoraan oikeussalista. Toisinaan taas on odotettu oikeuden lainvoimaista päätöstä ennen tutkintapyynnön tekemistä.

Isometsä sanoi toissapäivänä Helsingin käräjäoikeudessa, ettei ole sekaantunut urallaan kiellettyihin aineisiin. Pohjoissuomalainen lääkäri puolestaan kertoi eilen Nelosen uutisissa, että on hankkinut Isometsälle epoa ainakin kolme kertaa vuosina 1998-2000.

Poliisi kuulustelee lääkäriä. Häntä kuultaneen todistajana oikeudessa ensi viikolla.

Perättömästä lausumasta tuomioistuimessa voidaan tuomita enintään kolme vuotta vankeutta. Usein vankeus on ehdollista.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme