Mainos
Mainos

Syytteet ja miljoonien korvausvaatimukset nurin Kultalampi-jutussa

Helsingin käräjäoikeus on hylännyt kaikki syytteet niin sanotussa Kultalampi-jutussa. Samalla hylättiin miljoonien eurojen korvausvaatimukset.  

Espoon Leppävaarassa sijaitsevan kerrostalon rakentajayhtiön ja asunto-osakeyhtiö Kultalammen epäiltiin siirtäneen varoja rakennushankkeen ulkopuolelle.

Syyttäjän mukaan tämän takia yhtiöt myös ajautuivat konkurssiin. Helsingin käräjäoikeus katsoi kuitenkin kaikki vastaajat syyttömiksi.  

Rikosepäilyjen takia oli vuonna 2010 vangittuna seitsemän ihmistä. He olivat rakentajayhtiö IdeaPron ja tuolloin rakenteilla olleen Kultalammen hallituksen jäseniä tai heidän kanssaan läheisesti toimineita ihmisiä.  

IdeaPro oli alun perin rakennuttamassa Leppävaaraan Kultalampi-nimistä palvelutaloa. Hanke jäi kesken, kun firma meni konkurssiin.

Sampo-pankki osti keskeneräisen rakennustyömaan konkurssipesältä, ja rakennus muutettiin tavalliseksi suurehkoksi kerrostaloksi, jonka nimeksi tuli asunto-osakeyhtiö Leppävaaran Aurinkopiha.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot