Mainos
Mainos

Täältä hyväksikäyttövyyhdin epäillyt löysivät uhrinsa

Keskusrikospoliisi on tutkinut jo vuoden ajan poikkeuksellisen laajaa epäiltyä lasten hyväksikäyttötapausta, jossa alle 16-vuotiaita uhreja on ollut useita satoja.

Miehet ovat olleet uhreihinsa yhteydessä esimerkiksi pelisivustoilla, Kuvake.netissä ja Messengerissä. Kuvake.netin palveluntarjoaja Reflekto suhtautuu tapaukseen suurella huolella.

- Meillä on politiikkanamme se, että pyrimme saamaan kaikki metsästäjät kiinni. Siinä me olemme tehneet poliisin kanssa pitkään yhteistyötä. On kaikkien etu, että saamme nuo kaverit tuolta pois pyörimästä, sanoo Reflekton toimitusjohtaja Eero Holmila.

Osa esitutkintamateriaalista on siirretty jo syyttäjälle. Keskusrikospoliisi jatkaa asian selvittämistä ja rikoksesta epäiltyjen kuulusteluja. Tutkinnan on tarkoitus valmistua vuoden loppuun mennessä.

Nuorimmat netissä uhriksi joutuneista ovat yhdeksänvuotiaita. Epäillyt hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosien 2009 ja 2012 välillä.

Katso Niko Rannan juttu (Seitsemän uutiset 11.10.2012)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme