Mainos
Mainos

Tablettikauppaa käytiin päiväkodin naapurissa Raahessa

Poliisi on selvittänyt laajan Subutex-tablettien levitysorganisaation Raahessa Pohjois-Pohjanmaalla. Tutkimusten mukaan ammattimaisesti toiminut liiga on välittänyt tämän ja viime vuoden aikana Helsingistä Raaheen sekä sen ympäristöön vähintään tuhat tablettia.

Rikoskomisario Hannu Mensonen Jokilaaksojen poliisista kertoo, että tutkinnassa on ollut epäiltynä kaikkiaan noin 50 henkilöä. Heistä kolme on yhä vangittuna.

Jutun päätekijät ovat kaksi raahelaisia miestä, jotka ovat entuudestaan poliisin tuttuja. Heidän epäillään hankkineen 8 milligramman Subutex-tabletteja pääkaupunkiseudulta ja myyneen niitä eteenpäin enimmillään 160 euron kappalehintaan. Tabletteja on myyty muun muassa Ouluun ja Kokkolaan.

Mensosen mukaan huumekauppoja on tehty toisen miehen asunnossa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa lasten päiväkodin kanssa.

- Kyllähän lapsilla voi olla (tablettikaupasta) havaintoja. Ainakaan tutkinnassa ei ole tullut esille, että tästä olisi aiheutunut lapsille mitään vaaraa, hän sanoo.

Jutun yhteydessä tutkitaan myös rahanpesua ja lääkerikoksia.

Mensonen arvioi, että tutkittavana oleva huumejuttu on historian suurimpia Raahen seudulla. Jokilaaksojen poliisi on tutkinut tapausta yhteistyössä Helsingin ja Espoon poliisien kanssa.

Juttukokonaisuus siirtyy syyteharkintaan perjantaina. Syytteen nostamisen takaraja on 5. tammikuuta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme