Mainos
Mainos

Taiderikosvyyhti: Bukowskin ruotsalaisomistajakin osti väärennöksen

Huutokauppatalo Bukowskis joutui huijatuksi laajassa kansainvälisessä taiderikosvyyhdissä.

Suomen keskusrikospoliisin tutkinnassa olevan taiderikoskokonaisuuden yksi asianomistajista on nimittäin Ruotsin Bukowskin omistaja Eva Lundin. Lundin osti Bukowskille puolella miljoonalla eurolla väärennökseksi epäillyn Fernand Légerin öljyvärimaalauksen ”Composition”.

Ruotsin poliisi takavarikoi maalauksen Tukholmassa Bukowskisin pääkonttorista. KRP on tehnyt oikeusapupyynnön Ruotsiin, mutta maalausta ei vielä ole saatu Suomen poliisin haltuun.

Lundinin ostamasta Léger-maalauksesta kertoi ensimmäisenä Aftonbladet-lehti joulukuussa.

Suomalaismies myönsi Léger-väärennöksen

KRP kertoi eilen taiderikoskokonaisuudesta, jonka yhteydessä epäillään myydyn väärennettyjä maalauksia yhteensä vähintään 15 miljoonan euron arvosta.

Tutkinnan mukaan väärennöksiksi epäiltyjä töitä on Suomen lisäksi myyty ainakin Ruotsissa ja mahdollisesti myös Ranskassa.  Kaksi vuotta kestäneen poliisitutkinnan aikana on kuultu rikoksista epäiltyinä 25 henkilöä.

KRP:n esitutkinnan kohteena ovat olleet 250 epäiltyä väärennöstä ja niihin liittyneet kaupat. Fernand Légerin ”Composition” on yksi väärennökseksi epäillyistä teoksista.

MTV Uutiset ryhtyi KRP:n tiedotustilaisuuden jälkeen selvittämään, mitä Légerin töitä on myyty tai myynnissä. Tällöin löytyi mm. uutinen Lundinin Léger-kaupasta.

Etelä-Suomessa asuva suomalainen mies on KRP:n kuulusteluissa myöntänyt väärentäneensä kyseisen Légerin maalauksen ja lukuisia muita teoksia.

Taiderikosjutussa on asianomistajina useita yksityisiä ihmisiä ja yhteisöjä. KRR kertoi eilen, että teoksia on päätynyt tunnettuihin huutokauppoihin Suomessa ja ulkomailla.

Eva Lundin on öljymiljonääri Adolf Lundinin leski. Lundinin perhe osti Bukowskisin vuonna 2007.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot