Mainos
Mainos

Taiteilija Miina Äkkijyrkän syyte vahingonteosta hylättiin

Hyvinkään käräjäoikeus hylkäsi perjantaina taiteilija Miina Äkkijyrkän syytteen vahingonteosta. Oikeus katsoi, että syyteoikeus oli vanhentunut.

Äkkijyrkkä oli poistattanut tilallaan Lopella olleesta kaivosta renkaita ja täytättänyt sen, jolloin naapuriin johtava vesiputki oli katkennut. Tällä kiinteistöllä oli kaivoon käyttöoikeus, ja vedensaanti estyi.

Äkkijyrkkä myönsi poistattaneensa kaivon, mutta katsoi, ettei vettä ole veden myrkyllisyyden vuoksi voinut käyttää. Lisäksi hän vetosi syyteoikeuden vanhenemiseen.

Oikeus piti luotettavimpana tekoaikana eri arvioista marraskuuta 2014. Haaste oli näin annettu Äkkijyrkälle tiedoksi yli kaksi vuotta epäillyn rikoksen tekopäivän jälkeen.

Oikeus ei pitänyt kaivoa Äkkijyrkän tavoin arvottomana ja määräsi hänet korvaamaan asianomistajille 1 500 euroa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot