Mainos
Mainos

Taksikuski hermostui keskisormesta - sakot pahoinpitelystä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 59-vuotiaan taksinkuljettajan sakkoihin pahoinpitelystä. Tapahtuman taustalla oli liikenneraivo.

Kesäkuussa 2013 sattuneet tapahtumat alkoivat Turuntieltä Helsingin Pitäjänmäeltä, kun taksi oli vaihtamassa kaistaa vähän ennen kiertoliittymää.

Toista autoa kuljettaneen miehen mukaan taksi kiilasi väkisin hänen eteensä ja hän joutui vaihtamaan kaistaa välttääkseen kolarin. Mies tööttäsi ja molemmat näyttivät hänen mukaansa käsimerkkejä toisilleen.

Taksikuski puolestaan kertoi, että hän oli laittanut vilkun ajoissa päälle, koska bussi- ja taksikaista päättyi. Asianomistaja oli kiihdyttänyt jonossa siten, ettei taksi päässyt vaihtamaan kaistaa. Taksikuskin mukaan hän ei näyttänyt keskisormea, mutta toinen kuljettaja teki niin.

Taksimies päätti ajaa perässä ja kysyä miksi toinen yritti tahallaan ajaa kolarin. Taksi seurasi toista autoa tämän työpaikalle Töölöön.

Ristiriitaiset kertomukset

Kertomukset pahoinpitelytilanteesta olivat myös ristiriidassa.

Uhri kertoi taksimiehen vetäneen hänet parkkipaikalla autosta niin että neule repesi ja venyi. Kuljettaja läimäytti häntä voimakkaasti avokämmenellä poskeen sekä nimitteli, kiroili ja uhkaili. Tilanne ei rauhoittunut, joten hän ”järkiinsä tultuaan” otti puhelimensa. Mies nappasi kuvan ja soitti poliisille. Tässä vaiheessa taksikuski lähti pois.

Taksikuskin mukaan hän oli vain kysynyt mitä tämä touhuaa ja miksi hän yritti ajaa tahallaan kolarin. Kuski sanoi vetäneensä vain ovea.

Tapahtuma oli havaittu myös työpaikalla. Kaksi naista oli kuullut pihalta huutoa, jolloin he olivat menneet ikkunaan. He eivät nähneet lyöntiä, mutta kuulivat huutoa, kirkumista ja kiroilua.

Taksikuski oli muun muassa huutanut ”onko tämä urpo täällä töissä?”

Uhri kävi lääkärissä, jossa todettiin posken punoittavaa turvotusta ja hieman rikkinäiset silmälasit.

Oikeudessa taksikuski arveli vammojen syntyneen, kun mies nousi autosta ja kolautti itseään oveen.

Lääkäri kuvasi uhria järkyttyneeksi.

Mies kertoi oikeudessa, että hän pelkää aina nähdessään samanlaisen taksin ja että hänellä on epävarma olo, koska ”homoksi” häntä haukkunut taksikuski oli uhannut etsiä hänet käsiinsä.

Oikeus uskoi uhria

Käräjäoikeuden mukaan asianomistaja oli kertonut tapahtumista johdonmukaisesta ja liioittelematta poliisille, lääkärille ja oikeudessa. Vammat tukivat kertomusta, eikä oikeus uskonut miehen lyöneen kasvojaan autosta noustessaan.

Todistaja kertoi myös kiihtyneestä ja aggressiivisesta taksikuskista.

- Käräjäoikeus uskoo vastaajan toimineen äkkipikaisesti itse tapahtumahetkellä, mutta asianomistajan seuraaminen tämän työpaikalle on osoittanut sellaista tarkoituksellisuutta, että tekoa on pidettävä tahallisena, oikeus totesi.

Käräjäoikeus piti taksinkuljettajan toimintaa moitittavana, mutta teko jäi itsessään arvioiden vähäiseksi.

Oikeus langetti taksikuskille pahoinpitelystä 40 päiväsakkoa, mistä kertyi maksettavaa 800 euroa.

Kuskin on maksettava uhrille rikkoutuneista silmälaseista ja vaatteesta 330 euroa sekä kivusta ja särystä 400 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme