Mainos
Mainos

Taksikuski jyräsi kaksi pyöräilijää sairaalaan – Poliisi: Törkeitä tapauksia nyt poikkeuksellisen paljon

Eilen kahden polkupöyräilijän loukkaantumiseen johtanut liikenneturma saa poliisinkin mietteliääksi. 

– Kyllä näitä törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia on ollut nyt viime päivinä poikkeuksellisen paljon Helsingissä. Ajetaan punaisia päin ja ylinopeuksia, sanoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen Helsingin poliisilaitokselta. 

– Vaikea sanoa, mistä se sitten johtuu. Valvomme kyllä risteyksiä poliisipartioiden ja valvontakameroiden avulla.

Eilen alkuillasta taksinkuljettaja ajoi kahden pyöräilijän päälle Helsingin Töölössä Nordenskiöldinkadun ja Urheilukadun risteyksessä.

Poliisin mukaan autoilijan epäillään ajaneen punaisia liikennevaloja päin. Pyöräilijöille olisi tällöin palanut vihreä valo.

– Taksinkuljettaja on kertonut, että hän on saattanut samaan aikaan räplätä taksin datapäätettä, Jehkonen sanoo. 

Helsingin Sanomien haastatteleman silminnäkijän mukaan taksi oli ajanut "vähintäänkin reippaalla" tilannenopeudella hänen autonsa ohi suoraan katua ylittäneiden pyöräilijöiden päälle.

Molemmat pyöräilijät loukkaantuivat onnettomuudessa ja heidät vietiin Töölön sairaalaan. Jehkosella ei ole tietoa heidän vammojensa vakavuudesta, mutta poliisin tietojen mukaan toisen vammat olisivat vakavemmat kuin toisen.

Kummallakaan pyöräilijällä ei ollut Helsingin Sanomien mukaan onnettomuushetkellä pyöräilykypärää. Silminnäkijän mukaan ainakin toinen pyöräilijöistä sai törmäyksessä päähänsä verta vuotaneen vamman.

Useita muitakin vaarantamisia

Vuonna 1956 syntynyttä taksinkuljettajaa epäillään tällä hetkellä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vamman tuottamuksesta.

Lisäksi Helsingin poliisilaitoksen alueella kirjattiin illan ja yön aikana muun muassa tapaus, jossa ajoneuvolle mitattiin aamuyöllä nopeudeksi 175 km/h:ssa. Sanomatalon kohdalla auto törmäsi myöhään illalla liikenteenjakajaan. Kyydissä olijat tai muut tienkäyttäjät eivät loukkaantuneet, vaikka tapahtuma-aikaan paikalla oli runsaasti muuta liikennettä sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita.

Törmäyspaikalla liikenteenjakajan kohdalla menee suojatie. Tapahtuma aiheutti poliisin mukaan konkreettista vaaraa sivullisille sekä matkustajana olleelle, vaikka kukaan ei loukkaantunutkaan.

Alkuillasta vuonna 1969 syntynyt mies kiihdytti voimakkaasti moottoripyörää Laajasalontiellä ja menetti moottoripyöränsä hallinnan. Mies kaatui katuun ja hänet toimitettiin sairaalahoitoon.

Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta. Mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 2,86 promillea. Tapahtumapaikalla on 50 km/h:ssa nopeusrajoitus. Silminnäkijöiden mukaan moottoripyörän nopeus on ollut 100 km/h:ssa.

– Kyllä nyt toivoisi, että siellä liikenteessä jokainen pitäisi silmät auki ja keskittyisi siihen olennaiseen eli ajamiseen, Jehkonen sanoo ja viittaa samalla siihen, että liikenteessä kulkee edelleen muun muassa pieniä koululaisia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme