Mainos
Mainos

Taksikuskille tuomio seksuaalisesta ahdistelusta – kosketteli kehitysvammaista asiakastaan ja tarjosi palkaksi suklaata

Vuonna 1976 syntynyt mies tuomittiin eilen Espoon käräjäoikeudessa seksuaalisesta ahdistelusta. Taksikuskina työskennellyt mies oli oikeuden mukaan kosketellut kehitysvammaisen asiakkaansa sukupuolielintä vaatteiden päältä taksimatkan aikana.

Tuomioon johtanut tilanne tapahtui Espoossa vuoden 2016 lokakuussa.

Oikeus katsoi asianomistajan kertomukseen perustuen, että mies oli laittanut ajomatkan aikana kätensä tämän reidelle ja kosketellut tämän sukupuolielintä vaatteiden päältä. Mies oli oikeuden mukaan pyytänyt, ettei uhri kertoisi asiasta eteenpäin ja luvannut tälle palkkioksi suklaata.

Kuljettaja kiisti syyllistyneensä ahdisteluun. Miehen mukaansa hän oli joutunut tarttumaan tilataksin etupenkillä istuneen asiakkaan käteen ja painamaan sen tämän reidelle, sillä asiakas oli häirinnyt hänen ajoaan silittämällä häntä poskesta. Kuljettajan mukaan suklaan tarjoaminen liittyi puheisiin syntymäpäivistä, eikä kosketteluun.

Oikeudessa miehen selitykset eivät kantaneet. Sen sijaan asianomistajan versiota tapahtuneesta pidettiin varsin luotettavana, sillä tämä oli kertonut tapahtuneesta ulkopuolisille pian tapahtuneen jälkeen ja kertomukset olivat yhteneväisiä.

Taksinkuljettajana toiminut mies tuomittiin seksuaalisesta ahdistelusta 60 päivän ehdolliseen vankeuteen ja määrättiin maksamaan uhrilleen 1000 euroa kärsimyskorvausta.

Käräjäoikeus antoi ratkaisunsa asiassa eilen. Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siitä voidaan valittaa hovioikeuteen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot