Mainos
Mainos

Tällainen oli Oulun julman palkkamurhan uhri – Sisko: Tupe oli iso mies, jolla oli suuri sydän

34-vuotias Tuomo "Tupe" Juntunen puukotettiin kuoliaaksi kotitalonsa rappukäytävään Oulun Rajakylässä helmikuussa 2013. Tänä iltana MTV3-kanavalla nähtävä Rikospaikka-ohjelma kertoo palkkamurhaksi paljastuneesta poikkeuksellisesta henkirikoksesta.

Taksinkuljettajana työskennellyt Juntunen surmattiin julmasti 23.2.2013, kun hän oli palaamassa työvuorosta kotiinsa.

Tutkinnassa selvisi, että Juntusen surman oli tilannut Suomen ja Iranin kansalainen Bobby Dashti, joka tunnettiin myös nimellä Ramin Mansouri.

Mansouri oli luvannut verityön tekijälle Stepan Juhani Erikkilälle 35 000 euron palkkion Juntusen surmaamisesta. Juntunen oli Mansourin ex-puolison uusi miesystävä.

Mansourilla ja ex-puolisolla oli ollut riitaa lasten huoltajuudesta.

Sisko: "Tuomolla oli suuri sydän"

Tuomo Juntusen isosisko sanoo neljä vuotta tapahtumien jälkeen MTV:lle, että "Tupe" oli iso mies, jolla oli suuri sydän.

– Tuomo oli sanavalmis ja piti aina heikompien puolta. Hän oli myös hyvin oikeudenmukainen, sisko luonnehtii pikkuveljeään.

Oulun käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa 2014 Erikkilän murhasta ja Mansourin yllytyksestä murhaan elinkautisiin vankeusrangaistuksiin. Oikeuden mukaan Mansouri ja Erikkilä suunnittelivat tekoa yhdessä lähes neljä kuukautta.

Erikkilä yllätti Juntusen rappukäytävässä veitseniskuilla, kun tämä oli kääntynyt selin.

– Juntunen oli kilpaillut taekwondossa Euroopan mestaruustasolla. Häntä ei edestäpäin pystyisi yllättämään, palkkamurhan tutkintaa johtanut Petri Savela kertoo Rikospaikka-ohjelmassa.

Ohjelmassa käydään läpi, mitä Rajakylän rikospaikalla tapahtui ja miten poliisi keräsi näyttöä palkkamurhajutun tutkinnan aikana.

Rikospaikka MTV3-kanavalla keskiviikkoiltaisin klo 22.40.

Viime viikolla Rikospaikassa kerrottiin pedofiilejä jahtaavalta mieheltä vaadittavista suurkorvauksista. Katso video: 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme