Mainos
Mainos

Tällainen on kohuttu Töölön pankkiryöstövideo - katso

Töölössä tehdyn niin sanotun valepankkiryöstön valvontakamerakuva on julkistettu tänään alkaneen käräjäoikeuden käsittelyn myötä.

Valvontakamerakuvassa näkyy, kuinka lippalakkipäinen mies antaa pankin kassavirkailijalle lapun. Melko eleettömästi käyttäytyvä virkailija hakee rahat ja antaa ne rauhassa odotelleelle lippalakkimiehelle. Mies poistuu pankista ja virkailija lähtee pikaisesti pois työpisteeltään.

Poliisi kuvaili valvontakameran kuvaa heti valeryöstön jälkeen huonoksi.

- Meillä ei ole hänestä kunnollista kuvaa. Hänellä oli lippalakki päässä, sen tiedämme. Emme toistaiseksi anna kuvia julkisuuteen, tutkinnanjohtaja Kari Niinimäki sanoi MTV3:n uutisten haastattelussa 18.9.

Valvontakamerakuva sai kuitenkin poliisin heti epäilemään lavastetusta.

Helsingin käräjäoikeus ryhtyi aamulla käsittelemään juttua, jossa neljälle luettiin syyte törkeästä varkaudesta. Saalis oli 60 000 euroa.

Pankkivirkailijan mukaan kyse oli oikeasta, todellisesta ryöstöstä. Myös pankkivirkailijan asianajaja Paul Perovuo sanoo, että nainen on luovuttanut rahat väkivallalla uhattuna.

(MTV3)

Lue myös:

Valvontakameravideota on toimituksessa editoitu henkilöiden yksityisyyden suojaamiseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme