Mainos
Mainos

Tällainen poikkeuksellinen asearsenaali löytyi omakotitalosta – "kytköksiä rikollisjengiin"

Lounais-Suomen poliisi teki viime vuoden lopulla kotietsinnän Turun lähistöllä olevaan omakotitaloon.

Huumeiden lisäksi talosta löytyi todellinen asearsenaali: sarjatuliaseita, kivääreitä ja käsiaseita. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Veli-Matti Soikkelin mukaan kyseessä on poikkeuksellinen takavarikko.

– Ei näitä kauhean usein tule. Ainutlaatuista tämä ei ole, vaan aika ajoin törmäämme kotietsinnöissäkin sarjatuliaseisiin. Niitä löytyy juuri järjestäytyneen rikollisuuden edustajilta.

Aseiden alkuperästä ei ole tietoa. Tyypillisesti deaktivoituja aseita tuodaan ulkomailta. Deaktivoinnit on mahdollista purkaa.

Poliisi on tutkinnan suhteen niukkasanainen. Tapauksen esitutkinta on valmistunut, ja juttu on siirtynyt syyteharkintaan. Epäilty, noin 30-vuotias mies, on edelleen vangittuna.

Iltalehden mukaan omakotitaloon tehdyn kotietsinnän yhteydessä löytyi myös huomattava määrä amfetamiinia. Poliisi epäilee miestä törkeästä ampuma-aserikoksesta, rahanpesusta, törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä dopingrikoksesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme