Mainos
Mainos

Tällainen tuomio terrorismiaikeista saattaa tulla

Terrorismin värväyksestä voidaan tuomita Suomessa jopa kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Minimissään tuomio on neljä kuukautta. Rikoslain mukaan värväämisellä tarkoitetaan muun muassa terroristiryhmän perustamista ja organisointia.

Keskusrikospoliisi ilmoitti tänään, että poliisi on pidättänyt kaksi henkilöä, joita epäillään terrorismin rahoittamisesta ja värväyksestä Suomessa.

Henkilöt on vangittu. Keskusrikospoliisi on aloittanut asiasta esitutkinnan. Poliisi tiedottaa asiasta vasta huomenna lisää.

Rikoslain mukaan myös terrorismin rahoittamisesta voidaan tuomita minimissään neljäksi kuukaudeksi ja enintään kahdeksaksi vuodeksi vankeuteen. Rikoslain mukaan terrorismitoimien rahoittamisella tarkoitetaan muun muassa sellaista työtä, jossa suoraan tai välillisesti kerätään varoja esimerkiksi pommi-iskujen valmisteluun.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme