Mainos
Mainos

Tällaista rangaistusta Aarniolle vaaditaan

Syyttäjä vaatii Helsingin huumepoliisin hyllytetylle päällikölle Jari Aarniolle reilun neljän vuoden vankeusrangaistusta seurantalaiteyritys Trevociin liittyvistä rikosepäilyistä.

MITÄ MUILLE VAADITAAN?

Trevocin toimitusjohtaja Pasi Patama: 3 - 3,5 vuotta vankeutta

Trevocin kaksi entistä vastuuhenkilöä: 2 - 2,5 vuotta

Entinen vastuuhenkilö, entinen poliisi: 2,5 - 3 vuotta

Aarnion rikoskumppaniksi epäilty rikollispomo: 2 - 2,5 vuotta

Tässä haarassa Aarniota epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä.

Syyttäjä vaatii Aarniolle vähintään neljän - neljän ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta.

Jos käräjäoikeuden määräämä vankeusrangaistus on vähintään kaksi vuotta, on Aarnio samalla tuomittava menettämään kersantin sotilasarvonsa. Lisäksi syyttäjä vaatii, että hänet tuomitaan myös viralta pantavaksi.

- Viralta pano on tuomittava rangaistuksen pituuden vuoksi ja/tai koska tahalliset rikokset osoittavat hänet ilmeisen sopimattomaksi olemaan virkamiehenä ja hoitamaan julkista tehtävää, syyttäjä toteaa tänään julkiseksi tulleessa haastehakemuksessa rikosluvun pykäliin viitaten. 

- Lahjuksen ottaminen ja virka-aseman väärinkäyttäminen osoittavat hänet myös ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä. Jos hänen katsotaan syyllistyneen virkavelvollisuuden rikkomiseen virka-aseman väärinkäytön sijasta on kyse jatkuvasta ja olennaisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, joka osoittaa Aarnion ilmeisen sopimattomaksi tehtäväänsä.

Lisäksi syyttäjä vaatii, että Aarnio ja Trevociin liittyvä Instia-Group menettävät valtiolle noin 200 000 euroa epäiltyä lahjusrahaa.

Aarnio on kiistänyt kaikki rikosepäilyt.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme