Mainos
Mainos

Talvivaara-käräjät jatkuvat syytettyjen kuulemisella: Pekka Perä äänessä

Talvivaaran kaivoksen perustaja, toimitusjohtaja Pekka Perä on äänessä tänään, kun Talvivaaran ympäristökäräjät jatkuvat Kainuun käräjäoikeudessa.

Jutussa on syytettyinä kaikkiaan neljä Talvivaaran kaivoksen johtohenkilöä, joita epäillään törkeästä ympäristön turmelemisesta. 

Kaikki syytetyt ovat kiistäneet syytteet. Talvivaara Sotkamon konkurssipesälle syyttäjä vaatii 850 000 euron yhteisösakkoa. Konkurssipesää ja syytettyjä uhkaa yhteisvastuullisesti myös yli 13 miljoonan euron korvausvaatimus rikoshyödyn menettämisestä.

Syyttäjä vaatii jutussa syytetyille ehdollisia vankeustuomioita ja sakkoja törkeästä ympäristön turmelemisesta. Syyttäjän mukaan ympäristön turmelemista on tapahtunut heti kaivoksen alkutaipaleelta lähtien.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot