Mainos
Mainos

Talvivaara Sotkamon ympäristörikosjuttu jatkunee hovissa

Talvivaara Sotkamon ympäristörikosjuttu etenee suurella todennäköisyydellä hovioikeuteen.

Tyytymättömyyttä Kainuun käräjäoikeuden tuomioon ovat ilmoittaneet yhtiön johtoon kuuluneet Lassi Lammassaari, Harri Natunen ja Pekka Perä sekä Talvivaara Sotkamo Oy:n konkurssipesä. Myös Kainuun ely-keskus, eräs toinen asianomistaja ja kihlakunnansyyttäjä ovat ilmoittaneet tyytymättömyyttään käräjätuomioon.  

Talvivaaran perustaja Pekka Perä sai 90 päiväsakkoa ja yhtiön johtoon kuuluneet Natunen ja Lammassaari 60 päiväsakkoa ympäristön turmelemisesta.

Talvivaara Sotkamo sai 300 000 euroa yhteisösakkoa. Rikoshyötynä tuomittiin menetettäväksi valtiolle 3,5 miljoonaa euroa.  

Talvivaaran entisen kaivoksen tulevaisuus on hallituksessa esillä keskiviikkona talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot