Mainos
Mainos

Talvivaaran johtajat ihmettelevät syytteitä: "Ei henkilökohtaista hyötyä"

Talvivaaran johtajat ihmettelevät vastauksissaan syyttäjän määrittelyä rikoshyödyn suuruudesta.

– Talvivaara ei ole saavuttanut mitään hyötyä käänteisosmoosilaitoksen hankinnan tai vesialtaan rakentamisen lykkäämisestä. Talvivaaralla ei ole ollut lakiin tai YVL:n perustuvaa velvollisuutta hankkia käänteisosmoosilaitosta, vastaajien vastauksessa oikeudelle muistutetaan.

– Käänteisosmoosilaitoksen rakentamisella ei olisi ollut merkitystä syytteessä tarkoitettuihin jätevesipäästöihin tai allasvuotoihin, vastaajat vielä tarkentavat. 

Mikään syytteissä tarkoitettu menettely ei ole vastaajien mielestä tuottanut minkäänlaista henkilökohtaista taloudellista hyötyä Perälle, Lammassaarelle tai Heikkiselle. 

– Määrältään erittäin huomattavan ja yhteisvastuullisesti konkurssissa olevan Talvivaaran kanssa henkilövastaajiin kohdistuvan rikoshyötyvaatimuksen hyväksyminen edes osaksikaan on kohtuutonta, vastaajat kirjoittavat.

Vastaaja Natunen huomauttaa lisäksi vastauksessaan, että vaatimus on tavallisen yksityishenkilön varallisuusoloihin nähden tähtitieteellisen korkea.

Syyttäjä vaatii neljältä kaivoksen johtohenkilöltä sekä Talvivaara Sotkamon konkurssipesältä rikoshyötynä valtiolle yhteisvastuullisesti 13,3 miljoonaa euroa.

Syytettyinä ovat kaivoksen perustaja ja toimitusjohtaja Pekka Perä, ex-toimitusjohtaja Harri Natunen, aiemmin kaivoksen johtajana toiminut Lassi Lammassaari sekä metallien talteenoton osastopäällikkö.  


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme