Mainos
Mainos

Talvivaaran käräjöinti tyyristä – pelkkä Perän puolustus maksoi yli miljoonan

Talvivaaran ympäristökäräjistä voi koitua valtiolle miljoonien eurojen lisälasku, jos käräjäoikeus hylkää syytteet törkeästä ympäristön turmelemisesta. Kolmen syytetyn osalta oikeudenkäyntikulut ovat yli miljoonaa euroa vastaajaa kohden ja neljännenkin syytetyn osalta lähes 300000 euroa.

Kaikki vastaajat kiistivät syytteet ja vaativat valtiota korvaamaan oikeudenkäyntikulunsa.

Kaivoksen perustajan Pekka Perän ja kahden muun syytetyn puolustuksesta vastannut Asianajotoimisto Borenius jätti määräaikaan mennessä Kainuun käräjäoikeuteen kolme yli miljoonan euron laskua. Jokaisen laskun loppusumma on 1047394,12 euroa. Ex-toimitusjohtaja Harri Natusen puolustuksen hintalappu on vajaat 290000 euroa.

Käräjäoikeus ilmoittaa marraskuussa, milloin se antaa jutussa tuomionsa. Juttua käsiteltiin käräjillä alkusyksystä kahden kuukauden ajan.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot