Mainos
Mainos

Talvivaaran konkurssipesä: Pesässä ei ole varoja yhteisösakkoon

Konkurssiin asetettu Talvivaara Sotkamo Oy toteaa vastauksessaan käräjäoikeudelle, että mahdollinen yhteisösakon määrääminen yhtiölle on ongelmallinen. 

– Konkurssipesä toimii julkisselvityksessä valtion rahoituksella. On epätodennäköistä, että konkurssipesästä kertyisi lainkaan jako-osuuksia valvottaville konkurssiveloille mukaan lukien mahdollinen yhteisösakko.

Yhtiön taloudellinen asema tulisi huomioida mahdollisen yhteisösakon määrää arvioitaessa, konkurssipesä kirjoittaa.

Kaivosyhtiölle syyttäjä vaatii 850 000 euron yhteisösakkoa, mikä on summana suurin mahdollinen.

Talvivaaran jätevesipäästöjä koskevat vaateet vahingonkorvauksista käsitellään myöhemmin omassa oikeudenkäynnissään. Korvausvaatimuksia on jätetty yhteensä 139.

Talvivaara on asetettu konkurssiin 6.11.2014 ja konkurssia on 1.12.2014 tehdyllä päätöksellä jatkettu julkisselvityksenä, koska yhtiön varat eivät ole riittäneet konkurssimenettelyn kustannuksiin. 

Konkurssipesä on kiistänyt syyttäjän esittämän rikoshyödyn menettämisseuraamusvaatimuksen sekä perusteeltaan että määrältään. 

– Talvivaaralla ei ole väitettyjen rikosten tekoaikana ollut velvoitetta hankkia käänteisosmoosilaitteita, eikä se aikaisemmin hankittuna olisi olennaisesti vähentänyt sulfaattipäästöjä, myös konkurssipesä huomauttaa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot