Mainos
Mainos

Talvivaaran työtapaturmasta tuomio helmikuussa

Työntekijän hengen vaatineesta työtapaturmasta Talvivaaran kaivoksella saadaan hovioikeuden ratkaisu vasta kuukauden kuluttua.

Tuomion piti tulla maanantaina, mutta Rovaniemen hovioikeus lykkäsi sen julkaisemista yli kuukaudella. Tuomion uusi antamispäivä on 20. helmikuuta. 

Rikkivetyventtiili oli jäänyt auki, ja ilman suojavarusteita sen läheisyyteen mennyt mies kuoli maaliskuussa 2012. 

Käräjäoikeus tuomitsi konkurssiin menneen Talvivaara Sotkamo Oy:n 60000 euron yhteisösakkoon. Kaksi metallien talteenottolaitoksen esimiestä tuomittiin 80 päiväsakon rangaistuksiin kuolemantuottamuksesta ja työturvallisuusrikoksesta. 

Poliisitutkinnassa ei selvinnyt, kuka oli jättänyt käsikäytöllä olleen venttiilin sulkematta. Talteenottolaitoksella oli ollut ongelmia rikkikaasupäästöjen kanssa jo ennen turmaa.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot